Onze makers
Geen streekproduct zonder boer of teler!
Onze makers presenteren met passie hun product.
Je ontmoet ze hieronder, de bevlogen boeren en telers van (H)eerlijk van Dichtbij.
Hoeve Bouwlust
Op Hoeve Bouwlust bereiden wij ons eigen authentieke boerenijs. Dat is nog eens smullen! Vol trots maken wij de lekkerste smaken room- en sorbetijs, schepijs waar jong en oud ultiem van geniet. Niets is zo lekker en smaakvol als vers geschept ijs van onze boerderij. (H)eerlijk boerenijs, bereid op ons eigen erf, met verse melk van onze eigen koeien.
Delflandse Vleesmeesters
De koeien van de Delflandse Vleesmeesters dienen allemaal een dubbeldoel. Na hun trouwe dienst voor de melkproductie volgt voor hen een afmestperiode. Zo mag de koe een poosje genieten van het lekkere weidegras. Het vlees is voor 100% afkomstig Midden-Delflandse melkkoeien. De Delflandse Vleesmeesters kennen de lokale melkveehouder en zijn koe. Daarnaast wordt het vlees ook nog eens in de buurt verwerkt bij de keurslager. Bijzonder lage voedselkilometers dus!
Delflandshof
Échte Delflandse boerenzuivel is het zuivelmerk van vijf Midden-Delflandse kringloopboeren. Hun koeien grazen van voor- tot najaar op de oer-Hollandse veenweiden tussen Rotterdam en Den Haag. Dat proef je terug in hun producten. De kringloopboeren houden rekening met de natuur. Zij zorgen voor een gezonde bodem vol leven. Dat is de beste basis voor kruiden- en mineraalrijk grasland. Koeien die hiervan eten, hebben minder krachtvoer en medicijnen nodig. Daar zorgt de natuur zelf wel voor.
Hoeve Rust-Hoff
Hoeve Rust-hoff werkt volledig biologisch met grasgevoerde dieren die een minimum aan granen krijgen. Het gras komt van kruidenrijk grasland en de koeien krijgen tevens een aantal gedroogde kruiden door hun rantsoen heen. Dit ondersteunt hun gezondheid – het voorkomt gebruik van antibiotica.
De Blaarkoppen die bioboer Jeroen houdt zijn een zeldzaam Oud-Hollands veeras dat wel een stootje kan hebben! De stal waarin de koeien staan is toekomstgericht met een minimale uitstoot van ammoniakstikstof.
Oma Dée
Hoge kwaliteit, duurzaam, gezond: de sambals van Oma Dée. Een Indische delicatesse die ieder gerecht nóg lekkerder maakt. Door Chef Karl bereid uit exclusieve Westlandse pepers en verse ingrediënten. De pepers worden geteeld door verschillende kwekers in het Westland.
Heet smakelijk!
Delflandse Kaasmeesters
De koeien van de Delflandse Kaasmeesters geven echte Midden-Delflandse melk. En daar maken de Kaasmeesters heerlijke kaas van!! De kaas wordt op de eigen boerderij gemaakt en herken je onmiddellijk aan de pure smaak en fijne structuur.
Van Stijn's
Omdat de landvarkens van Van Stijn’s de mogelijkheid hebben om de hele dag buiten rond te scharrelen en ze geen antibiotica en/of groeiversnellers toegediend krijgen, wordt de unieke smaak van het vlees gewaarborgd. De goede en gezonde levensomstandigheden van deze varkens proef je dan ook terug in de kwaliteit van het vlees.
De Bonte Weide
De Bonte Weide is de biologische melkgeitenboerderij van Mart-Jan en Willy de Jong uit Stolwijk. Zij zijn trotse geitenhouders met passie. Van de melk van hun geiten maken zij geitenkefir en de lekkerste rauwmelkse geitenkazen. Bijzonder zacht en romig! Een echte aanrader!