Stand Heerlijk van Dichtbij op horecabeurs Gastvrij Rotterdam 2023

Over ons

Streekproducten, direct van de boer, zonder omwegen of verspilling, naar jouw bord. Dat regelt Coöperatie Heerlijk van Dichtbij. Wij brengen streekproducten uit Midden-Delfland en Westland naar zakelijke afnemers in de omringende steden. Duurzaam en (h)eerlijk!

Wij zijn

Een groep van 12 boeren en telers die ervan overtuigd zijn dat samenwerking loont. Samen brengen we onze diverse streekproducten aan de man in het omringend stedelijk gebied. We hebben dromen en idealen, overtuigingen. En we vertellen ons verhaal. Zodat de 2 miljoen consumenten rondom Midden-Delfland ons leren kennen, onze streekproducten weten te vinden en waarderen. Zodat we onze bedrijven en onze prachtige agrarische leefomgeving kunnen behouden voor toekomstige generaties.

Kringloop, biologisch, (drie-)dubbeldoel

Onze makers boeren, telen en produceren – ieder volgens zijn eigen filosofie – duurzaam, lokaal en kleinschalig. Zij investeren extra zorg en aandacht in hun land, hun dieren, weidevogels en de natuur. Zij zijn kringloopboeren, biologische boeren en boeren met dubbel- of zelfs driedubbeldoelvee. Voor het behoud van het agrarisch veenweidelandschap in het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland werken zij samen met Natuurmonumenten.

Local-to-Local

Onze streekproducten worden in Midden-Delfland of Westland gemaakt en geleverd. Local-to-local is ons uitgangspunt. Want wat van dichtbij komt, kun je zelf controleren op kwaliteit en duurzaamheid. Van kas of koe tot de eettafel: dit zijn producten met minimale transportkilometers. Doordat we ook samen het transport en de logistiek regelen, beperken we de vervoersbewegingen in en om het gebied.

Inkopen op één adres

Heerlijk van Dichtbij levert haar complete assortiment aan zakelijke afnemers in en om Midden-Delfland. Interesse? Maak een afspraak voor nadere kennismaking of vraag meteen een account aan en bestel via de webshop.

Shoppen of proeven

Particulieren kunnen voor onze streekproducten terecht op diverse verkooppunten van onze zakelijke afnemers en retailpartners. Adressen en tips vind je op de pagina Verkooppunten.

Verkopen via Heerlijk van Dichtbij

Heerlijk van Dichtbij stelt zich ten doel een zo divers mogelijk assortiment streekproducten uit Midden-Delfland en Westland via korte ketens en tegen een eerlijke prijs voor de makers beschikbaar te maken voor consumenten in de omringende steden. Past jouw product daarbij? We denken graag met je mee, je leest meer op de pagina ‘Lid worden‘. Maak gerust een afspraak om kennis te maken.

(Sfeer-)proeven in Midden-Delfland of Westland

Het is er nog, het landelijk karakter met de mooie vergezichten. De skyline van wereldsteden naast het  uitgestrekte veenweidelandschap. In Midden-Delfland waan je je echt even helemaal weg in de natuur. Die beleving gunnen we iedereen om ons heen.

  • Via social media en onze nieuwsbrief houden we iedereen op de hoogte van onze activiteiten en van wetenswaardigheden over onze producten. Abonneer je gerust via de links onderaan deze pagina.
  • Een aantal van onze makers zijn ook open voor bezoek. Bekijk daarvoor de bedrijfsinformatie onder ‘De makers‘.
  • Dagje recreëren in Midden-Delfland? Tips en inspiratie daarvoor vind je op de website van gebiedsmarketingorganisatie PUUUR Midden-Delfland.

 

 

Onze partners

Het opstarten van de samenwerking tussen de boeren en telers van Heerlijk van Dichtbij werd mede mogelijk gemaakt door steun van onze partners: Rabobank, Gemeente Midden-Delfland, Groenfonds en Stichting Boeregoed Midden Delfland.