Onze makers

Geen streekproduct zonder boer of teler!
Onze makers presenteren met passie hun product.
Je ontmoet ze hieronder, de bevlogen boeren en telers van (H)eerlijk van Dichtbij.

Hoeve Bouwlust

Op Hoeve Bouwlust bereiden wij ons eigen authentieke boerenijs. Dat is nog eens smullen! Vol trots maken wij de lekkerste smaken room- en sorbetijs, schepijs waar jong en oud ultiem van geniet. Niets is zo lekker en smaakvol als vers geschept ijs van onze boerderij. (H)eerlijk boerenijs, bereid op ons eigen erf, met verse melk van onze eigen koeien.

Meer over deze makers

Delflandse Vleesmeesters

De koeien van de Delflandse Vleesmeesters dienen allemaal een dubbeldoel. Na hun trouwe dienst voor de melkproductie volgt voor hen een afmestperiode. Zo mag de koe een poosje genieten van het lekkere weidegras. Het vlees is voor 100% afkomstig Midden-Delflandse melkkoeien. DelflandseVleesmeesters kennen de lokale melkveehouder en zijn koe. Daarnaast wordt het vlees ook nog eens in de buurt verwerkt bij de keurslager. Bijzonder lage voedselkilometers dus!

Meer over deze makers

Delflandshof

Échte Delflandse boerenzuivel is het zuivelmerk van vijf Midden-Delflandse kringloopboeren. Hun koeien grazen van voor- tot najaar op de oer-Hollandse veenweiden tussen Rotterdam en Den Haag. Dat proef je terug in hun producten. De kringloopboeren houden rekening met de natuur. Zij zorgen voor een gezonde bodem vol leven. Dat is de beste basis voor kruiden- en mineraalrijk grasland. Koeien die hiervan eten, hebben minder krachtvoer en medicijnen nodig. Daar zorgt de natuur zelf wel voor.

Meer over deze makers

Hoeve Rust-Hoff

Hoeve Rust-hoff kenmerkt zich door biologisch te werken met grasgevoerde dieren die een minimum aan granen krijgen. Het gras komt van een kruidenrijk grasland en de koeien krijgen tevens een aantal gedroogde kruiden door hun rantsoen heen. Dit ter ondersteuning van de gezondheid – het voorkomt gebruik van antibiotica. De Blaarkoppen die Jeroen houdt zijn een zeldzaam Oud-Hollands veeras dat wel een stootje kan hebben! De stal waar de koeien in staan is toekomstgericht met een minimale uitstoot van ammoniakstikstof.

Meer over deze makers

Oma Dée

Hoge kwaliteit, duurzaam, gezond: de sambals van Oma Dée. Een Indische delicatesse die ieder gerecht nóg lekkerder maakt. Door Chef Karl bereid uit exclusieve Westlandse pepers en verse ingrediënten. De pepers worden geteeld door verschillende kwekers in het Westland.

Heet smakelijk!

Meer over deze makers

Delflandse Kaasmeesters

De koeien van de Delflandse Kaasmeesters geven echte Midden-Delflandse melk. En daar maken de Kaasmeesters heerlijke kaas van!! De kaas wordt op de eigen boerderij gemaakt en herken je onmiddellijk aan de pure smaak en fijne structuur.

Meer over deze makers

Jelle & Stijn's

Omdat de landvarkens van Jelle & Stijn’s de mogelijkheid hebben om de hele dag buiten rond te scharrelen en ze geen antibiotica en/of groeiversnellers toegediend krijgen, wordt de unieke smaak van het vlees gewaarborgd. De goede en gezonde levensomstandigheden van deze varkens is dan ook terug te proeven in de kwaliteit van het vlees.

Meer over deze makers

De Bonte Weide

De Bonte Weide is de biologische melkgeitenboerderij van Mart-Jan en Willy de Jong. Zij zijn trotse geitenhouders met passie. Van de melk van hun geiten maken zij de lekkerste rauwmelkse geitenkaas. Bijzonder zacht en romig! Een echte aanrader!

Meer over deze makers