Hoeve Rust-hoff

Hoeve Rust-hoff is de biologische boerderij van Jeroen en Gusta van der Kooij, een bedrijf waar de natuur leidend is. Je kunt bij hen terecht voor eerlijke, biologische zuivel en rundvlees, rechtstreeks van hun eigen Blaarkoppen.

‘Onze missie is om goed te zorgen voor wat ons is toevertrouwd. Voor onze koeien, het land, maar ook voor weidevogels, bijen en andere insecten. We werken daarom vanuit biologische principes en waar het kan, proberen we een stap extra te doen.’

Over Hoeve Rust-hoff

Hoeve Rust-hoff werkt biologisch, met grasgevoerde dieren die een minimum aan granen krijgen. Het gras komt van kruidenrijk grasland en de koeien krijgen nog wat extra gedroogde kruiden door hun rantsoen heen. Dit ondersteunt hun gezondheid en voorkomt gebruik van antibiotica.

De Blaarkoppen die Jeroen houdt zijn een zeldzaam en sterk Oud-Hollands veeras dat wel een stootje kan hebben! De koeienstal is toekomstgericht en ingericht op minimale uitstoot van ammoniakstikstof.

Dwarrs boeren is langzaam boeren

Jeroen en Gusta van der Kooij voeren sinds 2020 een eigen merk: Dwarrs. Dwarrs is een label dat gelooft dat het anders kan: samen met de natuur en met hun bijzondere driedubbeldoel-koeien. Dwarrs blaarkoppen produceren namelijk melk, vlees én leer.

Blaarkoppen houden

‘De blaarkop is een prachtig, oud-Hollands koeienras met een pittig karakter. Lief, maar ook ‘lekker dwarrs’. Een feest om te houden.’

De Dwarrs-aanpak vraagt geduld, vertelt Jeroen. ‘Het kost 2,5 tot 3 jaar om een os op goed slachtgewicht te krijgen. En onze koeien produceren slechts 5000 kg melk per jaar. En het leer, dat is een verhaal apart.’

Daar krijg je wel veel voor terug: blije, gezonde dieren en een topkwaliteit melk, vlees en leer. ‘Bij Dwarrs lopen de dieren op natuurgrond. De veearts heeft weinig werk aan ze. Zo houden we ze gezond: we vragen niet het uiterste van onze dieren; de koeien en ossen eten gezond. Vooral kruidenrijk gras en soms wat geplette granen; ziekte is zeldzaam bij Dwarrs. Als een dier ziek is werken we eerst met kruiden en homeopathie. Dat is al 8 jaar genoeg.

Onze biologische boer

Producten van deze producent

Biologische volle melk – 1 liter

Biologische halfvolle melk – 1 liter

kefir RH

Biologische kefir – 1 liter

karnemelk RH

Biologische volle karnemelk – 1 liter

Volle yoghurt bio

Biologische volle yoghurt – 1 liter

vanillevla bio

Biologische vanillevla – 1 liter

biologische hamburgers

Biologische hamburgers – 2 stuks

Contact

Meer weten over écht biologisch vlees? Of geïnteresseerd om dit product in je assortiment op te nemen? Neemt dan contact op met Heerlijk van Dichtbij, via de contactpagina.