Schipluiden, 7 september 2022 – Vanaf nu zijn de geitenmelk-producten van De Bonte Weide ook voor de zakelijke markt verkrijgbaar, exclusief via Coöperatie Heerlijk van Dichtbij. Retailers en restauranthouders kunnen ze met een druk op de knop bestellen via de webshop.

Over De Bonte Weide

De Bonte Weide in Stolwijk is sinds 2011 de biologische melkgeitenhouderij van Mart-Jan en Willy de Jong. Zij brengen met trots hun producten met een eigen ‘gezicht’ herkenbaar op de markt. Van de biologische melk van hun geiten maken zij steekproducten onder eigen label: rauwmelkse geitenkaas en rauwmelkse geitenkefir.

Wat maakt De Bonte Weide zo bijzonder?

De Bonte Weide produceert zo natuurlijk mogelijk en heeft een uniek voerprogramma. De geiten eten biologisch gras en grasklaver. Ook kruiden, noten, granen en zaden laten ze zich goed smaken. Naast de geiten profiteren ook weidevogels van het doordachte natuurbeheer op de weilanden van de Bonte Weide.

Gezonde balans

Doordat de geiten uitgebalanceerd en natuurlijk voer krijgen, hebben de melkproducten een gezonde verhouding van de vetzuren omega 3 en 6. Een goede balans tussen deze vetzuren is van belang voor je gezondheid. Op de website van De Bonte Weide lees je er meer over.

Biologische Geitenkefir

De kefir van de Bonte Weide is een gefermenteerd zuivelproduct van niet-gehomogeniseerde rauwe biologische geitenmelk. Rauwe Kefir is gezonder omdat de essentiële enzymen bewaard zijn gebleven.

De kefir zit boordevol goede melkzuurbacteriën. Die zorgen ervoor dat melksuiker omgezet wordt in een licht verteerbare en friszure tintelende drank. Deze is rijk aan vitaminen en mineralen en heeft ook nog een probiotische werking.

Biologische geitenkaas

De biologische rauwmelkse geitenkaas van De Bonte Weide heeft een unieke smaak. Hij is bijzonder zacht en romig en door de fijne structuur is de kaas ook toegankelijk voor de liefhebber van ’gewone kaas’. Zeker eens proberen dus!

Boerderijwinkel Stolwijk

Mart-Jan en Willy verkopen hun producten ook zelf aan particulieren, vanuit hun eigen boerderijwinkel.

Deel dit bericht