Chef Karl Dahler

Karl Dahler is een Pietje Precies. Toen hij met zijn neef Peter Gersen besloot om sambals te gaan maken die minstens zo goed waren als die van hun Oma Dée vroeger, heeft hij stad, land en natuurlijk het internet afgezocht om zo goed mogelijk te achterhalen wat en hoe Oma eigenlijk kookte. Familie en kennissen hadden gelukkig waardevolle informatie.

Daarna heeft Karl bijna twee jaar lang geëxperimenteerd met de receptuur van de basis-sambal van Oma, op zoek naar de kwaliteit van oude smaken, én naar mogelijkheden voor nieuwe varianten. Proefpanels leverden test na test eerlijke reacties op, die direct in het ontwikkelproces werden meegenomen. Totdat er 8 smaken waren, waar Karl, uitgegroeid tot een echte Sambal Chef, tevreden over was. Stuk voor stuk origineel van smaak en textuur.

Maar zoals gezegd, deze Sambal Chef is een Pietje Precies en is dus nooit helemáál tevreden. In zijn – door hemzelf ingerichte – keuken in de Lier blijft hij dan ook bezig de smaken nóg beter te maken.

De meest gehoorde kreet in Karls keuken: ‘Potver. Hij is bíjna goed!’