De Delflandse Vleesmeesters hebben een Groene Pluim ontvangen voor de ‘innovatieve manier’ waarop zij boeren en op die wijze een bijdrage leveren aan het groene landschap van Midden-Delfland. De Groene Pluim is een initiatief van OGP, de plaatselijke partij die met twee wethouders is vertegenwoordigd in het college van Midden-Delfland.

Jonge agrariërs
De Delflandse Vleesmeesters bestaat uit een groep jonge boeren die oude melkkoeien geschikt maken voor de slacht. Ze worden eerst zestig dagen afgemest. De boeren noemen het geldbesparend, goed voor het milieu en goed voor een mooi consumptieproduct. De jonge ondernemers Corné van Leeuwen, Marlen van Adrichem en Ronald Moerman doen aan het project mee. De Delflandse Vleesmeesters participeren in een speciaal programma – ondersteund door de gemeente – om jonge agrariërs voor te bereiden om in Midden-Delfland te gaan boeren.

Deel dit bericht